Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 29.04.2022 року (22:00) - #ЗСУ, 65 доба (ВІДЕО)

29 квітня 2022 - 22:05

Шістдесят п’ятий день поспіль триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України. Противник продовжує проводити наступальні дії у східних районах області. Ворог активно атакує у напрямку Гуляйполя та населених пунктів району на кордоні з Донецькою областю. Втім українські воїни гідно тримають оборону і завдають удари у відповідь. Так, один із підрозділів Сил оборони Запорізького краю у небі над Малою Токмачкою підбив ворожий літак.  Подробиці уточнюються. 

Українська розвідка повідомляє про те, що через небажання брати участь у наступі виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів російської армії в окупованій Федорівці на Запоріжжі. До того ж росіяни скаржаться місцевим, що їхнє командування обманом змусило їх підписати контракти на участь у війні в Україні, а також переконало, що їх тут будуть зустрічати як визволителів. Зрештою, побачивши реальну картину, багато росіян відмовилось вести подальшу службу, що спричинило конфлікт. Частину військовослужбовців після проведених допитів представники ФСБ увезли в невідомому напрямку. 

Прокуратура відкрила кілька кримінальних проваджень за фактом російських обстрілів цивільної інфраструктури. 27 квітня росіяни гатили по  житлових будинках у Пологівському районі. Внаслідок мінометного вогню отримала поранення 59-річна жителька Оріхова, поблизу якої розірвався снаряд. Вона отримала травми голови. Сьогодні жінку нарешті вдалося доставити до медичного закладу.

28 квітня російські військовослужбовці здійснили обстріли Комишуваської та Гуляйпільської територіальних громад.  Від обстрілів пошкоджено житлові будинки місцевих мешканців та цивільна інфраструктура. Внаслідок атаки пошкоджено спальний корпус  інтернату Комишуваської громади. Постраждалих немає. Проте у Гуляйпільській ТГ літня жінка загинула від отриманих осколкових поранень.

Російські окупанти викрали двох волонтерів із Великобританії. За даними слідства, 25 квітня військовослужбовці росії викрали двох волонтерів, які були залучені до організації та забезпеченні евакуаційних коридорів на території Запорізької області. Наразі їхнє місцеперебування невідомо. 

У Бердянську окупанти призначили «нового» керівника відділу культури. Черговим колаборантом став  Анатолій Зімін, який працював на одному з місцевих підприємств. У 2013 році Зімін балотувався депутатом у міськраду від комуністичної партії, але не отримав підтримки серед місцевих. 

У Мелітополі з 1 травня окупанти хочуть ввести в готівковий обіг рублі. Для реалізації свого плану  вчора вони збирали колишніх співробітників банківської системи, які стали колаборантами. Окупанти планують відправити їх у Ростов-на-Дону на навчання, а потім  на базі українського "Ощадбанку" запустити роботу "Сбербанку Росії".

Кожен, хто підтримує росію у цей період, - підтримує війну росії проти України. І на кожного із них чекає справедлива розплата. Адже за будь-яких умов ми переможемо! Слава Україні!

Речник ЗОВА , полковник Іван АРЄФ‘ЄВ

Читайте також

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака