Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Служба у справах дітей Запорізької області співпрацює з міжнародними організаціями та допомагає в евакуації дітей

17 січня 2023 - 11:30

Про роботу в умовах воєнного стану розповіла начальниця Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва на нараді керівника ЗОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів, очільниками районних військових адміністрацій та територіальних громад.

До початку війни на території Запорізької області функціонувало 72 Служби  у справах дітей, 5 з яких - районні. Наразі в штатному режимі працює лише служби Запорізької та Вільнянської міської ради, а також служба Запорізької райдержадміністрації. Після початку бойових дій до обласного центру евакуювались та продовжують працювати відповідні управління Оріхівської та Гуляйпільської громад.

Cтаном на початок січня Службою проведена робота по евакуації 869 дітей, які перебували в закладах соціального захисту, інтернатного типу системи освіти та спеціалізованих дитячих будинках. З них 320 дітей переміщено в межах України, 549 перебувають в країнах Європи. 

Що стосується дітей - сиріт, позбавлених батьківського піклування та які влаштовані до сімейних форм виховання, в інші регіони країни вдалося евакуювати 455 дітей, ще 591 - за кордон. 

Зокрема, як розповіла Антоніна Матвєєва, з початку агресії росії виявлено 307 дітей, розлучених з сім’єю та які прибули до обласного центру без супроводу дорослих. Відповідно до наказів територіальних служб у справах дітей, більшу частину з них тимчасово влаштовано у сім’ї родичів та знайомих, інших до центру соціально - психологічної реабілітації  дітей. 

Крім цього, нашу малечу активно підтримують міжнародні організації: Спілка жінок України та Благодійний фонд “Мама+Я”, БФ “Єврейський общинний центр Мазаль ТОВ” систематично надають гуманітарну допомогу прийомним родинам, сім’ям опікунів, дитячим будинкам сімейного типу. А завдяки проєкту ЮНІСЕФ “Реалізація потреб та підтримки дітей в умовах війни”, багатодітні сім’ї отримали необхідну побутову техніку: мікрохвильові печі, мультиварки, холодильники, пральні машини, а також ноутбуки. За сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій дітям з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з числа ВПО придбано 269 комплектів теплого одягу та взуття.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ