Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія регіонального розвитку потребує змін

2 вересня 2010 - 11:49

Питання актуальності стратегії регіонального розвитку розглянули під час засідання Ради з питань впровадження, моніторингу, та оцінювання стратегії в облдержадміністрації під головуванням заступника голови ОДА Геннадія Фукса. У заході також взяли участь заступник голови обласної ради Леонід Анісімов, керівники структурних підрозділів ОДА, представники громадськості та науковці.

За два роки, що минули з моменту затвердження документу, стратегія не втратила своєї актуальності, але потребує корегування. Свої пропозиції з оновлення документу запропонували управління культури та туризму ОДА, управління житлово-комунального господарства ОДА та головне управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації та інші.

- Пропозиції зі змін, які сьогодні запропоновані до стратегії розвитку будуть винесені на сесію облради 9 вересня. Крім того, щоб максимально відкрити можливості з її реалізації необхідно прискорити процес підписання угоди регіонального розвитку між Запорізькою областю та Кабінетом Міністрів України. Важливо узгодження заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у напрямку реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року та обласної Стратегії регіонального розвитку на найближчі п’ять років, – резюмував заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Нагадаємо, що у червні 2008 року було ухвалено Стратегію регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року, до розробки якої була широко залучена громадськість. Запоріжці самі визначили три основні пріоритети розвитку краю: екологію, культуру і туризм, а також інновації та інвестиції в промисловість та сільське господарство. До кожного напрямку було розроблено десятки проектів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»